čtvrtek 8. listopadu 2007

Slávia složila reparát

Tak se asi budu muset kajícně omluvit všem fanouškům Slavie za včerejší tip na výsledek zápasu Slavia - Arsenal. Překvapení se konalo, dopadlo to remízou a Slávia si - nutno dodat, že zaslouženě - vyválčila jeden velmi cenný bod.

Základem úspěchu bylo několik důležitých faktů - ať je Arsenal kvalitní jak chce, jeho "béčko", které běžně nastupuje v anglických pohárech, nemá kvalitu "áčka". Nenechte se ale zmást - tím nemyslím, že by nebylo lepší než Slavia - individuálně, na jednotlivých postech má podle mého názoru stále ještě rychlejší a techničtější hráče. Ale jak známo, fotbal je sport kolektivní.
Druhá esence včerejší výhry spočívala ve skvělém taktickém výkonu Slavie. Fotbalisté výborně bránili, zdvojovali až ztrojovali hráče Arsenalu, výsledkem budiž snad jediná pološance Arsenalu (asi 2 závary bez pořádné střely nepočítám).
Dalším aspektem včerejšího zápasu, který zřejmě pomohl více Slavii než Arsenalu, bylo počasí, které zavládlo nad Strahovem ve druhém poločasu. Sice to přes TV nevypadalo tak strašně, ale hráči si asi užili svoje, obzvláště brankáři. Hrát včera já, tak už dneska ležím na JIPce se zápalem plic...
Co mě ale velice potěšilo, a věřím, že všechny diváky, kteří včera fandili Slavii, domácí stačili nejen bránit, ale občas se osmělili i k útoku, takže jsme nesledovali jen urputné bránění nedobytné tvrze, ale i útočné výpady, které mnohdy končili velice nadějně. Například Tavares asi 15 minut před koncem krásným 30 metrovým centrem našel rozběhnutého Šenkeříka, který těsněný obráncem běžel na brankáře, který bohužel vyběhl a hodně zmenšil střelecký úhel, takže do dopadlo pouze střelou do gólmana. I tak se ale jednalo o největší šanci zápasu, která mohla rozhodnout. Za druhou největší "šanci" se dá považovat přímý kop Pudila, který krásně obstřelil zeď přízemní ranou, která už už vypadala, že zapadne do kouta branky, ale naneštěstí si ji sami slávisti tečovali mimo branku.
Co se týká individuálních výkonů, zmínil bych návrat Ericha Brabce a Vládi Šmicra, kteří se vrátili do týmu po hodně dlouhé době. Brabec hrál výborně, Šmicer už byl horší - byla vidět snaha, na druhou stranu i nerozehranost, hodně kazil.
Na druhé straně byl tentokrát neviditelný Theo Walcott, ostatně útočníci Arsenalu nebyli vidět vlastně vůbec, jednu akci měl Bendtner, Adebayor se po vystřídání téměř nedostal k míči. Celkově šlo spíše o týmové výkony, myslím, že by se dala vyzvednout hlavně obrana Slavie, která tentokrát nedělala fatální chyby. Těžko chválit jednotlivce...
Po konci zápasu tak slávisté sice byli nadšení za reparát a odčinění debaklu z Anglie, přesto si myslím, že někteří byli i zklamaní, protože cítili, že tentokrát se dalo vyhrát. Přesto je to nejlepší výsledek v Lize Mistrů, jaký dokázalo české mužstvo proti anglickému uhrát.
Já sám jsem byl hlavně hodně rád za to, že jsem se mohl oddat upřímnému fandění domácím, aniž bych byl zklamán opětovným debaklem.

Co mě na závěr pobavilo, byla euforie reportérů, kteří ihned začali propočítávat, že Slavia po této plichtě má naději i na druhé místo, což vás při pohledu na tabulku asi taky rozesměje. Naštěstí trenér Jarolím JE při zemi a tak sám tyto nadšené propočty po zápasy krotil. Momentální stav je takový, že Slavii zbývají 2 zápasy a má ztrátu 5 bodů, z čehož by plynula možnost postupu do další fáze LM pouze při 2 výhrách a určitě pomoci Arsenalu proti Seville. Tabulka je shodou okolností seřazena podle abecedy a podle mého skromného názoru už to tak zůstane;-) Slávia se bude modlit za plichtu proti Steaue a půjde do Uefy. Ale na druhou stranu, ja nikdy nebyl dobrý na tipování;-)

Nakonec slibovaná tabulka:

Skupina H
1 Arsenal



4






3

1

0



11:0



10
2 Sevilla



4






3

0

1



8:6



9
3 Slavia



4






1

1

2



4:12



4
4 Steaua



4






0

0

4



2:7



0


...a odkaz na články na www.sport.cz

Žádné komentáře: