čtvrtek 8. listopadu 2007

Internetové diskuze, lepší věc než číst knížku vtipů?

Nevím jak vy, ale já při brouzdání internetem, čtení novinek ze sportu, politiky, techniky a dalších blbůstek, nikdy neopomenu proklikat, alespoň zběžně, diskuze k článkům připojené. Občas to dělám rovnou, ani se nezdržuju kdovíjakým čtením článku a klikám na "číst vše".
To, co si tam totiž člověk přečte, je většinou lepší než článek samotný a člověk se mnohdy výborně pobaví tím jak je někdo chytrý/blbý (to většinou) a někdy vznikají úžasné perly, kdy ti šikovní využijí nabídku ostatních ke skvělé smeči a hodí do diskuze bonmot, za který by se nestyděl ani Honza Kraus:-)
Například teď jsem se hodně pobavil při čtení článku "Radikální fanoušci Sparty hrozí bojkotem" na sportu.cz, kam chodím asi nejčastěji (jak si ostatně všímavější mohli už všimnout;-).

Bez dovolení autorů si dovolím přepsat několik příspěvků vytržených z kontextu:

V.Boch (seznam.cz)8. 11. 2007 14:00 - *.195.230.1

Na Letné se ozývalo akorát pískání na Fabregase, na Strahově se pískalo při každém kontaktu hráčů Arsenalu s balónem a při každém výroku rozhodčího proti slávii. A známej tam byl v dresu arsenalu mezi slávisty a zlomili mu ruku a vyrazili přední zuby.

colgate6 (seznam.cz)8. 11. 2007 14:09 - *.clnet.cz

Tak vyřiď známýmu že to je vážně idi*t.... se ani nedivim

dicanio.paolo (seznam.cz)8. 11. 2007 14:11 - *.eurotel.cz

a to dopad dobře zm-rd....chodit v dresu soupeře do sektoru domácích,neskutečnej kre-tén

Když jsem to přečetl, dostal jsem záchvat smíchu. Takovéto perly se ale najdou v každé diskuzi a vážně uvažuji o tom, že tu udělám semo-tamo nějakou selekci, top-ten nebo něco takového, protože i když hodně šílenců píše do diskuzí stále ty stejné kraviny, na 100 blbců vždy připadne 5 vtipných:-)
Ne, já do nich nepíšu:-)

Krom takovýchto vtipálků s výborným smyslem pro humor jsou k nalezení taky úžasní analfabeti, kteří asi neviděli slabikář ani z rychlíku. Úžasné seky jako "travyčka" nebo slova jako "teťka" (asi má i strejďu, nevím), to je opravdu na nový jazyk ala esperanto, ale asi by se to jmenovalo "prasačento" od prasit češtinu na entou...

Takže pokud diskuze nečtete, protože jsou v nich podle vás primitivové a nevzdělanci (což je občas pravda, obzvláště při výštěcích do tmy jako "kdo nemá rád Spartu ať klikne, smrt baníku, Paroubek je vyžraný prase a tak) tak se překonejte a občas do nich nakoukněte, že se pobavíte je totiž téměř stoprocentní;-)

Žádné komentáře: