středa 19. září 2007

Tak jde čas...

Tak poslední dny nejsou zrovna šťastné - krom toho, že na některé jedince by mohla padnout podzimní depka, tak mě osobně se podařilo si úspěšně zdevastovat zápěstí užíváním PC, a to nejen hraním, ale hlavně psaním... No přiznejme si to, vlastně asi hraním - 75 hodin za 10 dní je velká porce - holt to jsou ty letní angíny:-)

Vzhledem k tomu, že ruka hodně bolí a čekám, až doktor bude ordinovat (dneska naši úžasní doktůrci krapet stávkovali) a píchne mi nějakou zázračnou injekci, tak nebudu psát. Je to dáno také tím, že internet nemám doma (světe div se, ano, dokážu bez toho žít) a v práci přibylo práce.

I přesto bych tu rád vypíchl a komentoval několik událostí, které mě za poslední dobu zaujaly:-)

SPORT

Začala nám liga mistrů!
Super - konečně budu mít u čeho usínat! :-D Ale vážně - je to skvělé, konečně v TV člověk může vidět skvělý fotbal. Včerejší zápas Real Madrid - Werder Brémy (2:1) byl pravděpodobně kvalitní, byť jsem u něj teda opravdu usnul...ale to bylo spíš díky únavě, než nudě:-)
A dnes se blíží milník SLAVIE, která bude hrát poprvé v LM - přejme jí (jim) štěstí, pevně doufám, že předvedou kvalitní výkon.

Tytyty pro Spartu
Sparta díky extenpore psychopata Řepky a kolegů z týmu Siegla a Abraháma dostala za uši od Fortuny, která je její hlavní sponzor. Konečně někomu došlo, že sponzorovat Spartu není ta nejlepší propagace;-)
Co se týká Řepky, jsem hodně zvědavý, co na něj kluci od stolu vymyslí, beztak nějaký ten stop na 5 utkání a pokutu. Jestli ale Horváth za hajlování dostal 200 tisíc, tak Řepkovi bych dal 2x tolik. U Horvátha šlo o opravdu nešťastné gesto, kterým nikomu neublížil (pochybuju, že veterání z 2.světové dostávali při pohledu na něj psotník) zatímco Řepka v tom svém psychozáchvatu, které mývá pravidelně, příště možná i někoho uškrtí:-)

Tytyty pro McLaren
A další prohřešky. Pro změnu v F1. Rekorní pokuta 100 milionů dollarů (což je "pouze" 1/4 ročního rozpočtu stáje) a odebrání mistrovských bodů v šampionátu, byla trestem pro špiónování od Ferrari... Spy vs Spy, někdo vyhrát musel. Chválím za rozumné rozhodnutí - vlk se nažral a koza zůstala celá - aneb McLaren byl potrestán a jezdci stále mohou zvítězit v individuálním poháru. Myslím že na tom nejvíc vydělá divák. BTW: fandím Hamiltonovi;-) Ale prorokuju, že to nedá, a vůbec bych se nedivil, kdyby se smál ten třetí vzadu, Raikennen. Záleží jak dopadne Japonsko na "staronovém" okruhu FUJI.

Neumanová v krizi
Tak tohle je drb na maximum, kam se hrabe Super Blesk a jiní:-) Slyšel jsem z třetí ruky, že Neumannová má dítě s chlapem, který má dítě se ženou, která mu "zabila" dceru. A pak že Řepka je psycho!:-)))

VEŘEJNÉ ĎĚNÍ

Referenda na nás!
Prý chceme Olympiádu v Praze!? Já tedy ne, když by se mě na to někdo ptal... a zcela souhlasím s tím, že jestli někdo (Praha) chce Olympiádu, tak ať si to zaplatí sám (Praha). Stejně je naše hlavní město stát ve státě, takže pro koho to bude?
Postaví se stadiony, které nebude nikdo využívat, na případné akce nebude nikdo chodit (copak češi někdy někam na něco chodili? Maximálně na Nedvědy a spartakiádu) jinak tribuny většinou jen zarůstají plevelem.
Platit to bude kdo? Momentálně by jsme to zaplatili my všichni. Což se řadě lidí pochopitelně nelíbí - protože vydělat na tom může pouze Praha.
Prostě a jednoduše - peníze jsou potřeba jinde a dřív by se měl udělat na jiných místech pořádek, než budeme dělat hogo-fogo akce. Aneb Navrch huj, uvnitř fuj.

Tatra je těžká!
No jo, bodejď by nebyla!:-) Politici řeší, že státní zakázka na novou tatru pro armádu za stovky miliard, nesplňuje smlouvu - auto je o 300 kg těžší.
Zajímavé je, že tato zpráva se objevila včera na TV Prima. Zatímco na netu jsem ji četl už o víkendu, ne-li dřív. A psalo se tam že je vše vyřešené.
Včera zase informovali, že není.
A vlastně si ani nikdo nebyl jistý tím, že Tatra tu povolenou váhu opravdu přesahuje. Copak soudruzi na vládě nemají váhu?
Ale co, třista kilo sem, třista kilo tam...

Tak zatím ahoj a vítám každého do diskuze;)

UpDate:

Slavia včera zvítězila po nervózním prvním poločase a velice kvalitním druhém 2:1 (1:1). Díky
Trenér Chelsea Mourinho skončil v Chelsea! Wow! Teď jen vyspekulovat, bylo-li to způsobeno mdlou formou Chelsea a visejícím Damoklovým mečem nad Mourinhem nebo to byla opravdu jeho vůle.

Žádné komentáře: